Spräckaretorpet 30 april

Spräckarn’s ligger en bit uppåt i skogen. Vi besöker granatbrottet och torpet som fanns redan 1828 liksom flera skvaltkvarnar. Vi försöker tolka spåren efter Spräckarn’s byggnationer och marker. Lämningar efter kvarnverksamheten ser vi längs bäcken, Musån, när vi vandrar under ekarnas och bokarnas stora kronor. Vägbeskrivning: Kör till Vessigebro och vidare till Sjönevad. I korsningen i Sjönevad fortsätt rakt fram 2,5 km mot Drängsered. Sväng höger in på liten grusväg som går längs Musabäcken. Kör 300 meter till parkeringen. Vi sätter upp skylt vid stora vägen.
OBS en lite längre promenad!

Kontaktperson: Lena Berglund 0704-24 62 90

Kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.